České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Tip na víkend: Velká cena města Úval (26. 8. 2017)

V sobotu 26. 8. 2017 si může zazávodit celá rodina na tradiční akci "Velká cena města Úval". Připraveny jsou závody na horských kolech, ale i v běhu. Zájemci dokonce mohou obě disciplíny i zkombinovat.

 

XC horských kol - 11. ročník

Nová trať se vine v prostoru Na Vinici a její délka je cca 6 km a převýšení cca 180 m - okruh se jede proti směru hodinových ručiček.

 

Běh

Běh na 5 km probíhá na stejném XC okruhu jako vede závod horských kol. Prevýšení na je 180 m, vhodná je trialová obuv. Nově je zařazena i kategorie 10 km (2 kola). Kategorie: ženy, muži, Úvalský tvrďák/-ačka (absolvuje jak bike, tak běh).

 

 

Dětské závody

Pro děti do 10 let je připraven nový technicky nenáročný okruh o délce cca 1,8 km. Starší děti do 14 let pojedou stejný okruh 2x a přibude jedno soupání, celková délka tedy bude 4 km. Děti do 6ti let absolvují cca 150 m rovinku na stadionu. Zkušenější děti okolo šesti let mohou závodit v kategorii do 10 let, záleží to na uvážení rodičů a schválení pořadatele. Dětský závod je součástí Dětského poháru 3 pro zdraví! (více viz pravidla seriálu).

 

Enduro - Trail

Zdánlivě nesourodá kombinace disciplín ENDURO a TRIAL, která kombinuje to nejlepší z obou. Pro všechny vyznavače technické jízdy na kolech, kteří jezdí rádi nejen rychle, ale jsou schopní projet i pomalé a točivé úseky, přejet překážky o různých obtížnostech a ideálně nespadnout. Detailní propozice a informace ZDE.

 

Pro další info a přihlášení navštivte www.triprozdravi.cz/xc-velka-cena.