České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Limar Ratibořický MTB maratón 2010 - ideální rozjezd na začátek sezóny

Pořadatelé z úpického cyklistického oddílu SK BP Lumen zvou všechny příznivce sportu a především cyklistiky na 3. ročník závodu horskcýh kol pro širokou veřejnost Limar Ratibořický MTB maratón, který se pojede v neděli 25. dubna se startem i cílem ve všesportovním areálu Sparta Úpice.

Vloni se za krásného jarního počasí a účasti zhruba šesti set závodníků stal ze závodu pohodový nedělní den strávený v sedle kola. Trasa dlouhá 48 km s převýšením 660 m totiž vede krásnou přírodou kraje bratří Čapků a Babiččina údolí a těsně míjí historické centrum Ratibořic. Povrch tvoří z 80% zpevněné lesní a polní cesty a 20% asfalt. Trasa je sjízdná i pro crossová kola a zvládne ji každý, kdo alespoň trochu jezdí na kole. Vedle hlavní trasy se pojede také závod pro děti na 12 km a pro předškolní a přípravku na krátkém okruhu v okolí areálu, přičemž děti mají startovné zcela zdarma. Letošní novinkou je také zařazení recesistické jízdy historických kol a pleček na 12 km.

Závod se jede jako „Memoriál Jirky Cejzlara", který byl  dobrým kamarádem a oporou našeho pořadatelského týmu. Zemřel náhle, druhý den po Ratibořickém maratónu 2008, přímo na trase závodu. Tímto způsobem chceme uctít Jirkovu památku a každoročně na něj společně vzpomenout.

Pokud si chcete užít pohodový den v sedle kola, Ratibořický maratón je tou nejlepší volbou. Startovné v případě přihlášení předem je lidových 350,- Kč (zahrnuje účast v závodě, změření času v cíli, občerstvení na trati závodu, teplé jídlo a pivo/limo v cíli, zdravotní a pořadatelská služba, technický servis, startovní číslo, mytí kol, šatnu, sprchu). Přihlásit se můžete on-line na webu závodu nebo osobně v prodejně Jízdní kola Bárta Úpice. Pozor uzávěrka přihlášek předem je už tento pátek 16. dubna.

Více informací najdete na oficiálním webu závodu www.ratiborickymaraton.cz.