České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Vaření venku a bez problémů

K vaření kromě vařiče je bezesporu potřeba nádobí. Svoji oblibu mají lehké kempinkové sety, zejména z nerezového materiálu. Jak už je obvyklé, kromě výhod, jako je malá hmotnost a dobrá omyvatelnost mají i svoje "mouchy". Zejména nezkušení začátečníci nebo mladé dámy, zvyklé na robustní kuchyňské nádobí, nadávají na snahu potravin se v tomto nádobí připalovat, potažmo pak nadávají na nádobí samotné.

Je třeba si uvědomit, že kuchyňské nádobí je ze silného plechu. Často je opatřeno až sedmi milimetrovým tzv. termálním dnem, které perfektně a stejnoměrně rozvádí teplo. Nízkotlaký hořák kuchyňského sporáku, popřípadě elektrická varná deska vytvářejí další podmínky pro klidný, stejnoměrný ohřev.Tomu 0,3 mm tenký plech kempového nádobí v kombinaci s agresivním plamenem moderního outdoorového vařiče nemůže konkurovat.

Existuje ovšem outdoorové nádobí, které nemusí být němým svědkem nadávek nad připalujícím se obsahem. Tím je moderní antiadhezní nádobí, ze setrvačnosti nazývané „Teflon“. Toto nádobí téměř zázračně eliminuje všechny připalovací trable, při trošce cviku lze na pánvičce na normálním vařiči umíchat na sucho vajíčka nebo opéci kotletku! Při rozumném a doporučeném zacházení je toto nádobí dokonce i překvapivě odolné. Je to dáno moderní technologií výroby, která spočívá vtom, že antiadhezní vrstva se nejprve perfektně nanese na plech a ten se teprve potom tvaruje. Dřívější obrácený postup způsoboval, že nanesená vrstva příliš dlouho nedržela.

Prohlédněte si nabídku sady antiadhézního nádobí firmy VAR.
Zdroj: www.var.cz