České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Snow Camp 2010

Čtvrtý ročník Snow Campu a zároveň jeho premiéra v pohoří Totes Gebirge sice neproběhl (kromě pátečního dne) pod modrou oblohou a za doprovodu nasvícených kulis okolních vápencových skal, na druhou stranu byli účastníci campu odměněni těmi nejlepšími sněhovými podmínkami od začátku zimy, když každý den přibyla poctivá vrstva měkkého prachového sněhu. Doufáme, že si všichni skialpinisté i freeridisti užili sněhovou lázeň podle svých představ a děkujeme jim za účast.

Fotogalerie:

{gallery}akce/2010/SC_2010{/gallery}

Prodloužený víkend v oblasti Totes Gebirge s horskými vůdci společnosti BERGSTEIGERSCHULE INNSBRUCK. Náplní campu budou túry na sněžnicích, skialpové túry a náročné freeride sjezdy (lyže či snowboard) - mimořádná akce pro všechny zájemce o pohyb ve volném terénu pod vedením horských vůdců. Ubytování chatě LINZER HAUS.

Termín: 28. 1. - 31. 1. 2010

Místo campu:
chata LINZER HAUS na Wurzeralm, oblast Horního Rakouska v blízkosti Hinterstoderu

Program: čtvrtek 28.1.: v odpoledních hodinách příjezd na parkoviště u dolní stanice lanovky na Wurzeralm, výjezd lanovkou (poslední lanovka odjíždí v 16.30 hod.)
pátek 29. 1. – neděle  31.1.: metodika - kurz, túry, technika jízdy ve volném terénu - výklad a praxe horských vůdců. Instruktáž, túry a výstupy, freeride: Angerkogel, Loigistal, Dümlerhütte atd. Ukončení campu: neděle 31. 1. ve 13.00 hod.

Ubytování: pro účastníky campu je zajištěno ubytování ve vícelůžkových pokojích s polopenzí (snídaně formou bufetu, večeře a chléb na svačinu) a čaj na túru. Sprchy i WC k dispozici na patře.

Poplatek za účastníka: 5920 Kč
členové Alpenvereinu a předplatitelé lidé&HORY: 5450 Kč

Cena obsahuje: ubytování s polopenzí, čaj na túry, celý program vč. kurzu a všechny túry pod vedením horských vůdců.

Doprava: předpokládáme vlastní dopravu účastníků

Permanetky pro oblast Wurzeralm: pokud si účastník campu objedná permanentku u CK ALPY, získá na tuto permanentku slevu 10%. Ceny permanentek v EURO budou uvedeny později na této stránce.

Přihlášky a další informace: CK ALPY, Štefánikova 63, 150 000 Praha 5, www.alpy.cz, alpy@alpy.cz, tel.: (+420) 257 328 388

Fotogalerii z loňského ročníku, který se konal na Krippensteinu, najdete ZDE.