České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Silvretta - Mekka skialpu a letních túr s dětmi

7. díl seriálu Děti a hory, který si můžete přečíst v lidé&HORY 1/2021, představuje horskou skupinu Silvretta na západě Rakouska.

Také si každý rok lámete hlavu tím, kam vyrazit s ratolestmi do Alp? Ano, je toho moc. Nepřeberné množství atrakcí, hřišť v nadmořské výšce 2000 metrů, vzdušných lázní s ozdravným čištěním plic apod. V médiích pracuji a trochu tuším, co znamená marketing. Vytáhnout z vás peníze takovým způsobem, abyste měli pocit, že jste je utratili za skvělou zábavu. Věci se ale mají trochu jinak. Stačí střecha nad hlavou, kameny z ledovce, potok, a když je tam i sníh, máte u dětí další bod. Když to shrneme z dospěláckého pohledu, tak tam nakonec budeme mít i ty vzdušné lázně. Jen chybí pozlátka pro lenivější turisty, ale naopak se setkáte s těmi, kteří mají podobný náhled na svět. Přesně podle myšlenky Alpenvereinu - dostat se na vrchol, či chatu vlastními silami. Kdybych mohl vyslovit svůj názor, tak bych zdvořile řekl: Jedině tak budeme mít skutečně dobrý pocit z dlouho plánované dovolené.

Celý článek a mnoho pěkných fotografií od Petra Šimáčka najdete v lidé&HORY 1/2021 na stranách 48-51, nebo na web stránkách Rádia Beat.

Text: OJ
Autor článku a fotografií: Petr Šimáček