České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Radek Jaroš - Biketrip Slovenija 2020

Radek Jaroš a jeho Olga začínají dnes v pondělí 3. srpna 2020 týdenní turné na bikových kolech ve Slovinsku. Start pětidenního etapového přejezdu této nám velice blízké země začal dnes v malebné vesničce Zgornje Jezersko pod nejvyššími štíty Kamnických a Savinjských Alp. Cílem bude malebné městečko Izola na pobřeží Jaderského moře. Radek i Olga ujedou na bikových kolech denně okolo 100 km a navštíví přitom mnoho zajímavých míst ve střední nebo západní části Slovinska.
Start pod nejvyššími vrcholy Kamnických a Savinjských Alp byl pro tuto akci vybrán záměrně. Zgornje Jezersko a chata Češka koča si v sobotu 1. srpna 2020 za účasti slovinských a českých turistů, planinců a alpinistů připomenuly 120 let existence chaty, kterou postavili naši pradědové. Setkání českých a slovinských turistů a alpinistů se zúčastnilo okolo 400 přátel hor z obou spřátelených krajin.
Radkovy postřehy z návštěvy chaty Češka koča čtěte na webu radekjaros.cz.

Akci Radka a Olgy připravily Slovenija Outdoor a společnost ALPY spolu s časopisem lidé&HORY. Partnery akce jsou i partneři Radka Jaroše: Sensor, High Point, Author a český zástupce automobilky SUBARU.

Denní reportáže z celého přejezdu můžeze sledovat nejen na stránkách lideahory.cz, alpy.cz, casopisturista.cz, ale i na stránkách radekjaros.cz i na všech FB profilech.

  

  

 

Text: LJ
Foto: OJ