České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

ORTLER CAMP, novinka

Ortler, Jižní Tyrolsko, 4. 8. - 7. 8. 2011

Zaledněný vrchol čtyřtisícového Ortleru (kdysi nejvyšší hora Rakousko-Uherska), chata Payerhütte a mimořádná zajištěná cesta od chaty Tabaretta Hütte jsou dominanty této oblasti severoitalských Alp. Prodloužený víkend pro zájemce o kombinované výstupy v oblasti, která je spojena s činností AV sekce Praha. Camp se uskuteční ve spolupráci s Bergsteigerschule Innsbruck.

Termín: 4. - 7. 8. 2011
Místo campu: chata Payerhütte, oblast Suldenu
Program:
čtvrtek 4. 8. - individuální příjezd do Suldenu, parking, výstup na chatu, zahájení campu
pátek 5. 8., sobota 6. 8. a neděle 7 .8. - výstup na vrchol Ortleru, zajištěná cesta od chaty Tabarettahütte, návštěva muzea R. Messnera v Suldenu
ukončení campu - neděle 7. 8. cca ve 12 hod
Camp: na chatě Payerhütte na vícelůžkových pokojích

Cena v Kč za osobu
cena 5790,-
cena * 5340,-

* cena pouze pro členy Alpenvereinu (sekce Praha-Innsbruck) nebo předplatitele časopisu lidé&HORY
Cena je uvedena v Kč za osobu a celý kurz.

Cena obsahuje:
- ubytování na chatě s polopenzí
- celý program vč. metodiky a kurzu
- všechny túry pod vedením horských vůdců
- zástupce CK ALPY po celou dobu campu

Cena neobsahuje:
- dopravu
- pojištění (pojištění v rámci členství v rakouském Alpenvereinu je dostačující na tuto akci, více na www.alpenverein.cz)
- stravování nad rámec polopenze

Doprava: předpokládáme vlastní dopravu účastníků

Bus: pokud bude alespoň 25 zájemců bude z Prahy do místa srazu a zpět zajištěna doprava busem. Bus bude k dispozici po celou dobu srazu. Cena této dopravy je 1690 Kč/osobu

Nutná výbava: boty pevné, nepromokavé, vhodné k nasazení stoupacích želez, cepín, mačky (stoupací železa), sedací úvazek (případně hrudní úvazek), alespoň 2x šroubovací karabina nebo HMSka, 1x kulatá smyčka 5-6mm dlouhá 1-2 m, 1x kulatá smyčka 5-6mm dlouhá 3,5-4 m (obě na prusíkování), kulatá smyčka 9mm 1,5 m dlouhá (nebo plochá smyčka 1,5 m dlouhá), přezůvky na chatu (erární jsou k dispozici na chatě), vložka do spacáku (spacák není nutný), batoh s uchycením na cepín a mačky, baterka/čelovka, lékárnička, osobní léky, oblečení vhodné na ledovec vč. náhradního na převlečení, ledovcové brýle, UV krém na opalování.
Vlastní výzbroj si zkontrolujte před odjezdem. Minimální nutné vybavení je označeno tučně.
Lano není nutné brát s sebou.

REZERVACE - ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Počet míst je omezen na 30. Rozhodující pro Vaší účast je včasné přihlášení a složení zálohy nebo celé částky v uvedených termínech.
Upozornění: Camp se uskuteční při minimálním počtu 10 účastníků.

Pro potvrzení Vaší účasti je třeba vyplnit, podepsat a poslat nám (faxem, mailem, poštou) vyplněnou CS_Ortler_Camp_2011.pdf cestovní smlouvu (za každého zájemce prosíme zvlášť) a poslat platbu.
Celkovou částku prosíme uhraďte na účet 2000003809/8040, VS = číslo kurzu, do textu pro příjemce uveďte své jméno. V případě platby za více účastníků na jednou pošlete potvrzení nebo upozornění emailem. Úhradu lze provést také v hotovosti nebo kartou v kanceláři CK ALPY na Praze 5.

Doporučená příjezdová trasa a další informace budou oznámeny v odjezdových pokynech - pošleme zhruba týden před odjezdem.