České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Natalia Grossman stále dominantní

Po dvou dílech v americkém Salt Lake City se světový pohár lezců přesunul do italského Brixenu, kde měli od pátku 10. do neděle 12. června závody v boulderingu. Ani tentokrát se závodu nezúčastnili zástupci z České nebo Slovenské republiky. Přesto je zajímavé představit výsledky obou závodů.

V ženské kategorii potvrdila svoji dominanci úřadující mistrně světa Natalia Grossman, která dokázala vyhrát již čtvrtý závod v řadě. Dá se sice spekulovat, že za touto vítěznou sérií stojí i absence hlavní rivalky Janji Garnbret ze Slovinska, která americkou reprezentantku jako jediná letos porazila, ale na to už se historie neptá.

Natalia Grossman byla úspěšná už od kvalifikace, kterou vyhrála, stejně si vedla i v semifinále a v samotném finále, kde si připsala čtyři topy a čtyři zóny. Druhou Hannah Meul z Německa porazila sice jen těsně, přesto si připsala další vítězství. Bronzová medaile putovala do Číny zásluhou Zhilu Luo. Na čtvrtém až šestém místě se potom seřadily reprezentantky Japonska Miho Nonaka, Anon Matsufuji a Serika Okawachi. Nejlepší z domácích závodnic, Camilla Moroni obsadila šestnáctou pozici.


Natalia Grossman při finále v Brixenu. Foto Lena Drapella a IFSC


Nejlepší lezkyně na s medailemi. Foto Lena Drapella a IFSC

Co se nepovedlo Hannah Meul, dokázal mezi muži Yannick Flohé. Tomu se vedlo už od kvalifikace a i ve finále potvrdil skvělou formu, když triumfoval se dvěma topy a čtyřmi zónami a zajistil tak Německu výhru. Druhý Brit Maximillian Milne si připsal dva topy a tři zóny. Na stupních vítězů je doplnil japonský favorit Tomoa Narasaki s jedním topem a čtyřmi zónami. Také další místa patřila zástupcům asijských zemí. Nepopulární bramborovou medaili získal Do-Hyun Lee, páté a šesté místo potom obsadili další Japonci Jošijuki Ogata a Meiči Narasaki, mladší bratr Tomoa. Nejlepší z domácích reprezentantů Michael Piccolruaz obsadil 38. místo.


Yannic Flohé při finálovém závodě v Brixenu. Foto Lena Drapella a IFSC


Stupně vítězů v mužské kategorii. Foto Lena Drapella a IFSC


Text: VŠ
Zdroj: ifsc-climbing.org