České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Informační brožury o Dachsteinu, Vídeňském lese a Hochschwabu

Téměř třítisícový Dachstein (správná výška je 2995 m), stejně jako oblasti od Vídeňského lesa až po Hochschwab bývají v posledních letech vyhledávány českými i slovenskými milovníky hor. Na vysokohorských chodnících, vrcholech, v ubytovacích zařízeních a na horských chatách především v oblasti Dachsteinu bývá čeština často i v převaze. Pro všechny česky a slovensky mluvící návštěvníky Dachsteinu, Vídeňského lesa nebo Hochschwabu připravila centrála ALPENVEREIN.CZ českou verzi dvou velice populárních informačních letáků, které opakovaně vydává vídeňská sekce Alpenverein Austria v několikatisícových nákladech.


Dachstein – od chaty k chatě

Brožura formátu 105 x 210 mm s mnoha aktuálními praktickými informacemi o vyhledávaném, ale poměrně náročném čtyřdenním okruhu kolem Dachsteinu je určena všem, kteří mají odpovídající kondici a kteří se chtějí v létě na takovýto trek vydat. Na 20 stranách jsou uvedeny nejen popisy jednotlivých etap s časovými údaji, informacemi o délce túr nebo převýšením.

V jednoduché brožuře najdete i praktické informace o tom, jak se na túry připravit, jak se v horách pohybovat nebo jak jsou jednotlivé túry rozlišovány podle obtížnosti a jak jsou značeny v terénu. K základním informacím o Dachsteinu patří údaje o prvních objevitelích této pro nás nepříliš vzdálené a stále ještě částečně zaledněné horské skupiny Východních Alp. Součástí brožury jsou i aktuální informace o horských chatách, které jsou východisky a zároveň i cíli jednotlivých denních túr. Austriahütte, Adamekhütte, Simonyhütte, Gutenberghaus a Seethalerhütte jsou všechno chaty sekce Alpenverein Austria. Na všech těchto chatách získává člen ALPENVEREIN.CZ po předložení Slevového poukazu a průkazu ÖAV zdarma přenocování na jednu noc.

Brožura Dachstein je ke stažení na alpenverein.cz

 

Turistické inspirace – od Vídeňského lesa po Hochschwab

Brožura, možná spíše malý knižní průvodce, formátu 105 x 210 mm o rozsahu 28 stran, popisuje túry v oblastech Vídeňského lesa a ve skupině Hochschab. Brožura je rozčleněna na čtyři navazující části a koncipována tak, abyste mohli např. během čtyřdenního volna zvládnout jeden blok popisovaných túr. Za jednu turistickou sezónu můžete získat dostatek zkušeností a budete připraveni na okruh po chatách v masivu Hochschwab.

Popis začíná snadnými túrami ve Vídeňském lese a končí náročnějšími etapami na Schneebergu a Ötscheru. Na závěr je připojen okruh na Hochschwabu se dvěma noclehy na chatách Voisthalerhütte a Sonnschienhütte. Abyste túry snadno našli, jsou u každé uvedeny QR kódy a internetové adresy. Všechny túry jsou dostupné veřejnými dopravními prostředky, jen u přechodu Hochschwabu doporučujeme využít z Thörlu k horskému penzionu Bodenbauer taxi.
Na chatách Voisthalerhütte a Sonnschienhütte, které jsou ve vlastnictví sekce Austria získává člen ALPENVEREIN.CZ po předložení Slevového poukazu a průkazu ÖAV zdarma přenocování na jednu noc.

Brožura je ke stažení na alpenverein.cz