České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Festival pro horolezce IMS již podruhé v Jižním Tyrolsku

Vrcholné setkání světové horolezecké elity International Mountain Summit (IMS) se již podruhé uskuteční v jihotyrolském Brixenu/Bressanone. V loňském roce se prvního ročníku zúčastnilo více než 8500 návštěvníků, což předčilo veškerá očekávání organizátorů. Jižní Tyrolsko nebylo pro pořádání celosvětového setkání vybráno náhodou: díky své jedinečné poloze na slunečné straně Alp a nepřebernému výběru vrcholů a hor je pro akci tohoto typu přímo ideální.

Jedná se o mezinárodní setkání horolezců a milovníků hor a outdooru především. Letošní ročník se koná od 30. října do 7. listopadu 2010 a všem účastníkům přiblíží fascinující svět hor. Místem konání je i letos jihotyrolský Brixen, který se nachází v srdci Dolomit, světovém přírodním dědictví UNESCO.


Jihotyrolská horolezecká elita - Reinhold Messner, Christoph Hainz a Hans Kammerlander (zleva).

Program festivalu je rozdělen do několika částí:
IMS Talk zahrnuje přednášky slavných horolezců, diskuze a výměna zkušeností s horolezeckou veřejností. Cena vstupného na jednotlivé přednášky je 14 €.
IMS Congress je tvořen přednáškami na různá horská témata, kterými jsou pro letošní rok Dolomity jako světové dědictví UNESCO, bezpečnost a zachraňování horolezců v náročných horských podmínkách a jedno z témat bude věnováno i ženám horolezkyním a jejich vztahu k horám. Cena vstupného na jednotlivé přednášky je také 14 €.
IMS Walk je aktivní část festivalu, která návštěvníkům umožní poznat krásy okolních Dolomit za doprovodu slavných světových horolezců, kterými budou například Hans Kammerlander, Reinhold Messner, Mick Fowler, Stephen Venables, Steve House a mnoho dalších. Účast na IMS Walk je samozřejmě omezená a proto doporučujeme zarezervovat si účast dostatečně včas. Za účast na túře se slavnými horolezci zaplatíte 48 €.
Filmová část IMS Film je zařazena na úvod celého festivalu a promítne během tří dnů horské filmy na různá outdoorová témata. Vstup na filmy je v rámci festivalu zdarma.

Celý program letošního IMS bude probíhat ve třech jazycích – angličtině, němčině a italštině. Více informací o festivalu a bližší podrobnosti najdete na webu IMS www.ims.bz, kde si také můžete rezervovat vstupenky na festival.
Využít můžete i výhodný IMS balíček, který zahrnuje 4 noci v hotelu s polopenzí přímo v Brixenu, kartu Brixen Card a účast na 1 túře IMS Walk. Balíček lze pořídit již od 234 € na osobu.

Více na: www.ims.bz