České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Druhý díl Nova Cupu ve Stolových horách si zamilujete

O květnu se říká, že je stvořen pro lásku, to samé platí i o druhém dílu Nova Cupu ve Stolových horách, jehož romantický krajinný ráz si nejde nezamilovat.

Apache Stolové hory odstartuje v neděli 13. května a již po třetí v řadě se odehraje v centru městečka Machov na úpatí Stolových hor. Na programu jsou tři zajímavé trasy, které účastníky zavedou až do Polska. Projíždět se bude dvěma parky, jedním z nich je CHKO Broumovsko a druhý je nedaleký polský Národní park Stolové hory.


Za nejméně náročnou trasu je brána Nova jízda s délkou 18 kilometrů. Závodníci na této trase si zajedou k našim polským sousedům, kde směrem přes Machovskou Lhotu navštíví nedaleký Karłów. Početně nabitá trasa B na 48 kilometrů se vydá stejným směrem jako Nova jízda, cesta dále vede vyhlášenými Broumovskými a Polickými stěnami. Ty nejodvážnější se tradičně vydají na trasu A s délkou 72 kilometrů, jež směřuje z Machova na Farní stráň k hranici Orlických hor. Po pestrém česko-polském terénu se vrací zpět do Machova, odkud se vydává stejným směrem jako předešlé kratší trasy.

Organizátoři Nova Cupu nezapomínají ani na děti, pro které stále platí letošní největší výzva a tou je bezplatný start na dětských závodech s podporou českého výrobce kol Apache Bicycles.

Stejně jako příroda jsou pro účastníky druhého dílu seriálu lákavé i ceny. Mezi těmi nejatraktivnějšími se objeví sluchátka, reproduktory a kamery Niceboy, GPS jednotka Tick od Oni System, ale také čistič na kolo Kärcher OC 3. Vítězové jednotlivých kategorií mohou získat víkendový pobyt v hotelu Chateau Kotěra nebo v rakouském hotelu Alpenhof.

Přihlaste se na www.novacup.cz nebo v den závodu v Machově.

Přihlaste se ještě dnes a zamilujte si Stolové hory stejně jako další stovky cyklistů!