České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Dachstein West - pozvání do oblasti Tennengau

Dvě v Česku oblíbené oblasti Solné komory, Dachstein Salzkammergut a Tennengau, se spojily v jeden zážitkový region Dachstein West. Region Tennengau je rozmanitým prázdninovým regionem se 14 půvabnými obcemi nedaleko Solné komory (Salzkammergut). Všechny obce mají jedno společné: jsou zasazeny do působivé přírodní scenérie. Panoramatické silnice s nádhernými výhledy, klikaté letní sáňkařské dráhy, jedinečné solné světy a muzea, která oživují minulé časy.

Překrásný kraj vstřícný k rodinám
Impozantní horské kulisy, divoce zurčící potoky a mohutné vodopády – to je krajina v Tennengau v Salcbursku, jen pár kilometrů od Salcburku. Tento zážitkový region nabízí 32 špičkových výletních cílů uprostřed neopakovatelných horských kulis, každý zde prožije mnoho nezapomenutelného. Celá oblast je vstřícná k rodinám a na pobyt v tomto koutu alpské krajiny se nedá zapomenout. Příjemnou a zdravou změnu během aktivního pobytu plného zážitků si můžete dopřát v termálních lázních Bad Vigaun a Aqua Salza Golling.


Figuríny ze sena, foto: Gästeservice Tennengau


Tip pro rodiny
Cleverixova razítkovací rallye

Při dobrodružstvích v Tennengau děti poznají a naučí se spoustu nových a vzrušujících věcí. A s Cleverixovou razítkovací rallye (Cleverix-Stempel-Rallye) to může být ještě napínavější. V každém z 32 výletních cílů čeká na vaše potomky v hádankovém sešitě jedna zapeklitá otázka. Kdo dává pozor a dovede správně odpovědět, získává razítko. A na pilné sběratele pak čeká od Cleverixe překvapení.


Na chodníku Salzalpensteig Annaberg, foto: Bernhard Moser


Více než 300 turistických cest a 26 tras pro horská kola
Milovníci přírody si v Tennengau přijdou na své. Najdete zde téměř neomezený výběr pěších tras nejrůznější obtížnosti. Dachstein, hřeben Gosaukamm s nejvyšší horou Bischofsmütze nebo náhorní plošina Postalmplateau tvoří dokonalou kulisu pro nezapomenutelné zážitky. Na více než 300 značených cestách můžete poznávat různé tváře salcburských hor. Alpská krajina s pastvinami a rozmanité stezky jsou perfektním receptem na dokonalou dovolenou. Oblíbené jsou túry od chaty k chatě nebo výstupy na vyhlídkové vrcholy. Region nabízí romantické cyklotrasy podél řeky Salzach, ale i 720 km cest pro horská kola, včetně oblíbených „Salzburger Almentour” nebo „Dachsteinrunde”.


Mountainbiking v Tennengau, foto: Bernhard Moser

 

Tip pro vyznavače pěší turistiky
Abtenau - 20. IVV Mistrovství světa v pěší turistice

Termín: čtvrtek, 21. září - sobota, 23. září 2023. Na mistrovství světa v pěší turistice si účastníci mohou vybrat z celé řady tras. Rozhodující není rychlost, ale počet nachozených kilometrů. Mistrovství světa v pěší turistice je koncipováno jako akce pro každého, protože cesta (turistika) je cíl!
Mistrovství světa v pěší turistice letos slaví 20. výročí a v Abtenau se od roku 2010 koná již podruhé.
Všechny informace na www.abtenau-info.at


Na chodníku Salzalpensteig Annaberg, foto: Bernhard Moser

 

Info
Gästeservice Tennengaus

Mauttorpromenade 8
5400 Hallein
info@tennengau.com
www.tennengau.com
+43 6245 700 50

Více o celém regionu Dachstein West na www.dachstein.at
Text: Ferienregion Dachstein Tennengau