České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

BIKE CAMP, 4. ročník

SALZKAMMERGUT BIKE CAMP 2011 - 4. ROČNÍK

 

Krása Solné komory s hustou sítí skvělých bikových tras, parta fajnových lidí, perfektní zázemí v hotelu Moserwirt - to jsou jedny z mnoha důvodů, proč se letos do městečka Bad Goisern sjelo opět přes 40 účastníků. O oblíbenosti Salzkammergut Bike Campu svědčí i fakt, že mnoho z bikerů se akce účastní pravidelně - sedm z nich dokonce nevynechalo ani jeden ze čtyř ročníků.


Martin Huber na Ewige Wand

Ve čtvrtek účastníci vyrazili opět na klasické „zahřívací kolo" v podobě krátké vyjížďky přes římsu vytesanou ve skalní stěně Ewige Wand. Přesto i tento tradiční krátký program nabídl něco nového. Průvodce – organizátor závodu Salzkammergut Trophy Martin Huber – bikery protáhl po doposud neznámých single trailech. Třináct účastníků využilo i možnosti vystoupit na vyhlídkový vrchol Predigstuhl (1278 m) a camp zahájili krásnou „bike&hike túrou". Po večerním uvítání představil Martin Huber a jeho spolupracovníci závod Salzkammergut Trophy. To ještě nikdo z účastníků netušil, že druhý den se po trase tohoto slavného závodu a největšího bike maratonu v Rakousku projede...


Na vrcholu Predigstuhl (1278 m)

V pátek ráno čekali před hotelem tři místní průvodci, kteří si účastníky vzali takzvaně „do parády" a vyrazili s nimi po trase závodu Salzkammergut Trophy. Padesátikilometrový okruh čekal dvě družstva, která se pouze lišila tempem jízdy. Pohodovější skupinu vedla Martina a rychlejší borce táhl zkušený Andreas. Odměnou za úvodní stoupání byla zastávka na malebném statku Blaa Alm. Kromě dobrého jídla a pití se bikeři nasytili i pohledy na krásné přírodní kulisy, které tvořil například výrazný skalnatý vrchol Loser nebo divoké údolí Rettenbachtal táhnoucí se až do Bad Ischlu. Skupina, která se skromně označovala za „nejpomalejší" sice absolvovala o jeden výjezd méně, ale po příjezdu do Bad Goisern se s Martinou vydala ještě po málo známých stezkách k jezeru Hallstätter See. Účastníci této skupiny ujeli 60 km a nastoupali 1000 výškových metrů, což svědčí o hodně slušné úrovni všech bikerů, kteří se na letošní Salzkammergut Bike Camp vydali.

Nejmladší z průvodců – Günter (mimochodem také závodní cyklista) se vydal vstříc sedmdesátikilometrové trase závodu Salzkammergut Trophy. Trasa to je vskutku krásná a řádně výživná. Stoupání od Hallstattského jezera překračuje hranici 38% a také výjezd do sedla Niedere Scheibe (1502 m) si vezme hodně kalorií. Naštěstí hned za sedlem je útulný statek Roßlalm, kde je možné díky místním kulinářským specialitám energii zase rychle doplnit. Gunter posléze přidal i bonusový výjezd k Hintere Gosausee, kam se na kole nesmí. Argument, že ještě není turistická sezóna a pěšina není v obležení výletníků u správce cesty zabral, a tak peloton získal divokou kartu – vstupenku do pro cyklisty zakázané oblasti.


Sjezd ke statku Roßlalm

O vrchol pátečního programu se postarala noční vyjížďka přes Ewige Wand, z níž se otevřel krásný výhled na Bad Goisern blikotající hluboko v údolí. Na noční túru vyrazilo celkem patnáct nadšenců vybavených čelovkami a kvalitním osvětlením. Některým "šílencům" to tak dobře svítilo, že ve sjezdu jeli jako z denního světla a v lese dosáhli rychlosti 60 km/h!


Páteční "Nightriders"

Sobota a neděle se nesla (stejně jako během všech uplynulých ročníků) v duchu volných vyjížděk. Z hotelu Moserwirt tak vyrážely skupinky bikerů, které vykrystalizovaly během čtvrteční a páteční vyjížďky. Oblíbeným cílem bylo městečko Hallstatt, cyklostezky i extrémnější traily v okolí jezera Hallstätter See, teprve týden stará cyklostezka v údolí Kopptal, Gosauské jezero, ze čtvrtka známá Ewige Wand, ale i mnohem náročnější výzvy, jako výjezd ke statku Roßlalm, trasa „Wetlmeister Strecke" nebo bikové okruhy v okolí Gosau. Pravidelní účastníci campu, kteří znají okolí Bad Goisern jako své boty, vyrazili do Rußbachu, aby vystoupali pod rozeklaný hřeben Gosaukamm prudkým výjezdem vedoucím mnohdy i po strmé sjezdovce.


Vynáška kol nad Hallstatt...

Letošní ročník konečně nepoznamenal déšť, který se již začínal stávat jakýmsi nepopulárním koloritem akce. Je pravdou, že výhledy nebyly zrovna optimální a majestátný Dachstein se svými ledovci zůstal schován za šedou oponou, ale podmínky k bikování byly skvělé. Stejně tak jako celá atmosféra 4. ročníku Salzkammergut Bike Campu, za kterou si všichni účastníci zaslouží velký dík. Závěrem je třeba poděkovat i sponzorům akce – firmě Progresscycle, která všem „bikecamperům" věnovala mazivo Finish Line a dárky do soutěže (např. cyklocomputer VDO) a firmě ID Sport, která akci podpořila bidony a výživou PowerBar.

Všem děkujeme za přízeň a za rok zase pedálu zdar!

Několik fotek a krátkou zprávu z camu otiskneme v časopise lidé&HORY 4/2011.

FOTOGALERIE:

{gallery}akce/2011/SBC{/gallery}

 

 

 

SALZKAMMERGUT BIKE CAMP 2011 - 4. ROČNÍK

Bad Goisern, 9. 6. - 12. 6. 2011


Prodloužený víkend pro všechny příznivce bikování v jedinečném koutu Solné komory v oblasti pod Dachsteinem. Program i odborné vedení na túrách zajišťují guidové z rakouského Bad Goisern. Celodenní jízdy po bikových trasách v okolí Bad Goisern, v jezerní oblasti Solné komory i po trase závodu Salzkammergut Trophy. Komfortní ubytování v Bikehotelu Moserwirt*** s polopenzí.

INFO: FOTOGALERIE A VIDEO Z MINULÉHO ROČNÍKU.

Termín: 9. - 12. 6. 2011
Místo campu:
Bad Goisern, oblast Solné komory
Program:

čtvrtek 9. 6. - individuální příjezd do Bad Goisern, ve 14 hod zahájení campu - biková túra, návrat kolem 18 hod, večerní program
pátek 10. 6., sobota 11. 6., neděle 12. 6. - celodenní programy - Velký okruh Dachsteinem, Trans-Salzkammergut route, v neděli okruh kolem Bad Goisern
neděle 12. 6. - ukončení campu a odjez.
Večerní programy - filmy a diashow z maratonu Salzkammergut Trophy atd. Programu se zúčastní i pořadatel závodu Salzkammergut Trophy Martin Huber.

Obtížnost tras a rozdělení do skupin:
Náplň programu bude přizpůsobena přání a kondici účastníků. Účastníkům budou nabídnuty podle obtížnosti tři kategorie tras - do 35 km s převýšením do 600 m, do 50 km s převýšením do 1000 m a nad 50 km s převýšením nad 1000 m. Do přihlášky každý účastník uvede jakou obtížnost zvolil.

! Novinka: účastníci Bike Campu budou mít možnost zúčastnit se jednodenního programu na akci Rocky Camp, která probíhá ve stejném termínu v oblasti Predigtstuhl. Za účast na jednodenním programu Rocky Camp se připlácí 875 Kč - svůj zájem o účast oznamte při přihlášení.

Poplatek za účastníka
cena 3620,-
cena * 3220,-
příplatek za Rocky Camp 875,-

* cena pouze pro předplatitele časopisu lidé&HORY nebo členy Alpenvereinu (pouze sekce č. 608 - Praha/Innsbruck)
Cena je uvedena v Kč za osobu a celý kurz.
Poplatek obsahuje: ubytování s polopenzí, organizační zajištění, kompletní program vč. túry s  MTB-průvodci.
Ubytování: v Bikehotelu Moserwirt*** ve dvoulůžkových pokojích se sprchou a WC s polopenzí. Bikehotel Moserwirt se nachází v centru Bad Goisernu, parkoviště u objektu.
Stravování: snídaně a večeře je obsažena v ceně, jídlo během túr si každý zajišťuje z vlastních zásob.
Doprava: předpokládáme vlastní dopravu účastníků. V případě zájmu min. 25 účastníků bude zajištěna doprava busem pro účastníky i kola za 1380 Kč/osobu.

ZÁVAZNÉ PŘIHLÁŠENÍ

Počet míst je omezen na 50. Rozhodující pro Vaší účast je včasné přihlášení a složení zálohy nebo celé částky v uvedených termínech.

Pro potvrzení Vaší účasti je třeba vyplnit, podepsat a poslat nám (faxem, mailem, poštou) vyplněnou CS_Bike_Camp_2011.pdf cestovní smlouvu (za každého zájemce prosíme zvlášť) a poslat platbu.
Celkovou částku prosíme uhraďte na účet 2000003809/8040, VS = číslo kurzu, do textu pro příjemce uveďte své jméno. V případě platby za více účastníků na jednou pošlete potvrzení nebo upozornění emailem. Úhradu lze provést také v hotovosti nebo kartou v kanceláři CK ALPY na Praze 5.

Doporučená příjezdová trasa a další informace budou oznámeny v odjezdových pokynech - pošleme zhruba týden před odjezdem.