České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Adrex Ice Run 2010 - MČR v ledovém lezení na rychlost

V sobotu 23.ledna 2010 se stane čtyřicet metrů vysoký ledopád v obci Vír na Českomoravské vrchovině dějištěm historicky prvního mistrovství České republiky v ledovém lezení na rychlost. V závodu s trefným názvem Adrex Ice Run se utkají nejrychlejší „ledoborci“ z různých koutů naší země a rozhodně se bude na co dívat.
Při loňském prvním ročníku Ice Runu dosahovaly časy finalistů necelé minuty, během které museli závodníci za pomoci cepínů, maček a obrovského nasazení přeběhnout 40 metrů dlouhou trasu v téměř kolmém ledu. Pravidla závodu jsou nekompromisní. Lezec nesmí během svého pokusu spadnout, nesmí odsednout do lana a nesmí vybočit z předem vyznačené trasy. Vítězem se stává ten, který v co nejkratším čase dosáhne cíle a udeří cepínem do nahoře zavěšeného zvonu.
Nabitý program začne již v 8:00 hodin kvalifikací žen a mužů, ze které vzejde vždy 10 lezců a lezkyň do večerního finále. To odstartuje za umělého osvětlení v 19:00 hodin finálovým kláním žen a vrcholem celého dne pak bude mužské večerní finále od 20:00 hodin. Po skončení závodu a oficiálním vyhlášení výsledků akce samozřejmě nekončí a plynule přechází v Ice RuM After Párty, na kterou Vás, stejně jako na celý program závodu, srdečně zveme.

Za Adrex Team – David Matuška

Více informací najdete na adrese www.adrex.cz/ledova-stena