České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Žacléřská 70 – tradiční týmový MTB závod

Oblíbený bajkový závod tříčlenných družstev „Žacléřská sedmdesátka“ patří k tradičním akcím na sklonku „kolečkářské“ sezóny. Letos se koná 26. září 2010. Stejně jako v předchozích ročnících si bajkeři mohou vybrat ze dvou různě náročných tratí: 48 km a 70 km.

Organizátoři připravili pro letošek překvapení ve formě atraktivní změny trati: „Prvních cca 45 km je shodných s předchozími ročníky. První změnou je, že těsně nad zámkem, tedy přibližně na 45 km se napojíme na trať po startu a sjedeme ne do Žacléře, ale ke sjezdovce v Prkenném dole, odkud budeme pokračovat ve sjezdu po silnici směrem na Křenov a u kapličky v Prkenném dole odbočíme prudce vlevo a do Žacléře vystoupáme "brdíčkem" zvaným Střízlivák. Ti, kdož zvolí kratší variantu trati, zamíří do cíle a ostatní budou po průjezdu náměstím pokračovat směrem na Bobr, Černou Vodu, Lampertice, Křenov a pak tradiční Stachelberg a po něm sjezd přes areál Bret opět ke kapličce a již známým Střízlivákem do cíle 70 km trati.“

V Žacléři tedy na vás čeká nejen zážitek z týmového závodění s heslem „Jeden za všechny a všichni za jednoho“, ale také krásná krajina Krkonoš.

Přihlášky, propozice a další info na webu závodu: www.zaclerska70.cz