České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

3/2020

TIP: ušetřete a zařiďte si on-line PŘEDPLATNÉ: www.predplatne.lideahory.cz

Časopis vychází 20.6.

 

TÉMA ČÍSLA: Nepál - údolí Nar-Phu, říše sněžného leoparda

Pozvánka do ještě prapůvodní a dosud velmi málo navštěvované oblasti Nar-Phu, která se rozkládá ve výšce kolem 4000 metrů blízko masivu Annapuren, je náplní Tématu čísla 3/2020. Kromě zajímavého popisu je představení postaveno na velkoformátových fotografiích ze zajímavých koutů této části Nepálu. Autorem textu i fotografií je Josef Essl z rakouského Innsbrucku, dlouholetý spolupracovník časopisu a autor mnoha průvodců a článků o všech druzích alpinistických disciplín.

 

TREKOVÉ ŠESTITISÍCOVKY V HIMÁLAJI

Pro všechny ty, kteří připravují své příští treky do oblasti nepálského Himálaje, je připravena reportáž z výstupu na poměrně dobře dostupnou šestisícovku Lobuche East, 6119 m. V č.3/2020 jsou i informace o výstupech na dalších sedm trekových šestitisícových vrcholů v Nepálu. Některé z těchto vrcholů jsou přístupné bez permitu, na většinu z popisovaných vrcholů je nutný permit kat. B.

 

INES PAPERT A LUKA LINDIČ

Rozhovor se dvěma současnými špičkovými vysokohorskými lezci, kteří v sobě nalezli zalíbení nejen při lezení a kteří byli účastníky loňského Mezinárodního festivalu alpinismu PRAHA 2019.

 

DALŠÍ ZAJIMAVÉ ČLÁNKY A TÉMATA V Č.3/2020

Koronavirus u nás doma - jak trávili období karantény a zákazu cestování názory naši nejpřednější lezci a alpinisté, zajímavé jsou i jejich názory na toto kritické období

Patagonie 2020, Fitz Roy a Cerro Torre – článek pro lidé&HORY od jednoho z předních světových alpinistů, Švýcara Rogera Schäli o expedici a o výstupech na věže v této zaslíbené jihoamerické oblasti.

Javorový štít, Keleho pilier – první díl nového seriálu o klasických výstupech ve Vysokých Tatrách je určen všem těm, kteří mají lezení jako svůj koníček.

Čtyřtisícovky v Alpách – třetí díl seriálu představuje hřebenové výstupy na Obergabelhorn a Zinalrothorn, které se nachází blízko švýcarského Zermattu.


HIGHLIGHTS OUT – zajímavosti ze světa alpinismus v zahraničí

HIGHLIGHTS IN – o některých výstupech a událostech u nás doma

NEHODY V ALPÁCH – zvládání rizik při záchranných akcích

TREKING – Totes Gebirge

DĚTI A HORY – děti a ledovec

LEDOVCE V ALPÁCH – zpráva o stavu ledovců v Rakousku

NOVINKY V OUTDOOROVÉM VYBAVENÍ – nejlepší produkty našich výrobců

INFORMACE AV – např. o tom, jak to bude letos na chatách v Alpách, …

SOUTĚŽE: čtenářská tajenka, Poznej horu / skálu (na základě malby)
 

ZPRAVODAJSTVÍ ZE SVĚTA ALPINISMU:

Nejaktuálnější zpravodajství ze světa alpinismu najdete na webu www.lideahory.cz.