České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Značka Fjällräven představila pro sezónu jaro/léto 2017 novou kolekci

Značka Fjällräven představila pro sezónu jaro/léto 2017 novou kolekci, která bude především o dobrodružství, objevování nových horizontů a nezapomenutelných zážitcích, jež na nás čekají po celém světě.


Jednou z dalších zásadních novinek jsou unikátní legíny Abisko Trekking Tights pro ženy i muže, které Fjällräven představuje jako úplně první na světě. Díky zpevnění na kolenou a v oblasti sedu jsou maximálně odolné, zároveň však nabízejí svobodu pohybu a dostatek pohodlí, takže zdolávání vrcholů i pohyb v náročném terénu v nich bude hračka.

 

Trvalo dva roky, než návrháři dokázali vyvinout Abisko Trekking Tights, které v sobě kombinují volnost a flexibilitu legín a vysokou odolnost trekových kalhot. Navíc jsou pohodlné a stylové, přesně, jak jsou aktivní turisté zvyklí. Právě oni si zajisté legíny od Fjällräven rychle oblíbí.

Legíny se staly součástí kolekcí mnoha značek nabízejících oblečení pro aktivní život a lidé je začali používat v jakýchkoli situacích – od tréninku v posilovně po celodenní túry. Legíny začaly být také pravidelně k vidění na populární vícedenní trekové akci Fjällräven Classic v severním Švédsku. Tyto sportovní legíny ale postrádaly odolnost, aby vydržely dlouhé túry. A to je hlavní důvod, proč se Fjällräven rozhodl použít své zkušenosti s výrobou trekových kalhot a vytvořit trekové legíny, které jsou na tuto náročnou trasu přizpůsobené.

„Viděli jsme, že mnoho lidí, zejména žen, rádo vyráží na pěší túry v legínách. Ale legíny, které do nynějška byly k dispozici, nesplňovaly požadavky na dlouhé výpravy. Proto jsme vyvinuli legíny, které bychom chtěli použít sami pro sebe; odolné trekové legíny, které snesou šplhání ve skalnatém terénu, sezení na nerovné zemi, krátké i delší lezení po skalách a všechnu ostatní zábavu, kterou s sebou přináší dlouhé treky v horách,“ říká Elisabet Elfa Arnarsdottir, návrhářka společnosti Fjällräven. Abisko Trekking Tights budou k dispozici na jaře 2017.

 

 

Pro léto 2017 Fjällräven představuje novou řadu oblečení a vybavení pro pěší turistiku v teplých klimatických podmínkách a představuje zcela nový, extra vzdušný materiál: G-1000 Air. Fjällräven je původně značka vyrábějící oblečení a vybavení do chladného počasí. Nyní rozšiřuje nejen svůj slavný pochod Fjällräven Classic do nových klimatických pásem v Hong Kongu a v USA. Na podporu tohoto počinu představuje novou kolekci oblečení a vybavení do teplého podnebí. Tím turistiku přibližuje většímu množství lidí na více místech, daleko od chladného počasí na švédském severu. Zejména klima v Hong Kongu vyžaduje lehké, vzdušné materiály, které nabízejí skvělou ochranu před sluncem. Ve spojení s důrazem na udržitelnost měl před sebou vývojový tým Fjällräven opravdovou výzvu. Výsledkem jejich snahy je materiál G-1000 Air. Je vyroben z recyklovatelného polyesteru a organické bavlny. Je lehký, rychleschnoucí, prodyšný a poskytuje maximální proudění vzduchu i u oblečení s dlouhými rukávy a nohavicemi. Právě to jsou klíčové vlastnosti, které hrají u nového materiálu hlavní roli.

 

Vlajkovou lodí této nové řady je bunda Abisko Shade Jacket. Byla vyvinuta pro rychlou chůzi a intenzivní aktivity ve dnech, kdy potřebujete dlouhý rukáv jako ochranu proti slunci spíše než proti větru. Bunda má vysoký límec se stahovací šňůrkou na krku, aby bylo možné ochránit se před spálením. Další novinkou z materiálu G-1000 Air mezi výrobky Fjällräven jsou kalhoty Abisko Shade Trousers, které jsou pravděpodobně nejvzdušnějšími trekovými kalhotami, jaké kdy byly vyrobeny. A není to jenom látka, která z nich dělá chladivé, vysoce prodyšné kalhoty. Na zadní části mají navíc ventilační otvor a zipy podél stehen, díky kterým může proudit vzduch při každém pohybu. Ventilaci pomáhá také volnější střih nohavic.

 

Důraz na cirkulaci vzduchu je kladen také u batohu Abisko Friluft. Batoh využívá nový druh konstrukce, která zajišťuje křížovou ventilaci vzduchu a je obzvlášť pohodlný při nošení za teplého vlhkého počasí. Je vyroben z materiálu G-1000 Eco (recyklovatelného polyesteru a organické bavlny). Jedná se o lehký odolný trekový batoh vhodný pro středně velké zatížení, který je přístupný z vrchní i přední části. A nakonec, aby se dobře spalo i v tropických podmínkách, představí společnost Fjällräven také novou řadu stanů se síťovou vnitřní vložkou, která jsou perfektní pro ty, kteří si chtějí užít čerstvý vzduch i v noci a zároveň chtějí být chráněni před hmyzem. Síťovou vložku stanů lze použít samostatně pod plachtou nebo v kombinaci s některým ze stanů od společnosti Fjällräven.

 

Všechny produkty budou k dostání na jaře 2017. Více také na www.fjallraven-shop.cz.