České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Weber Jičínská 50 (sobota 26. 5. 2018) – MTB závod, který utkví v paměti!

Okolí města Jičín parádní možnosti pro biking. Sice se cyklisté nemohou prohánět Prachovskými skalami (CHKO), ale možností - hlavně v severně položených kopcích - je mnoho. Vrcholy jako jsou Bradlec, Kumburk či Tábor, jsou mezi (nejen) místními bikery pojmem. Každý z těchto kopců nabízí osobité přírodní traily, které jsou tím pravým kořením závodu Weber Jičínská 50 (sobota 26. 5. 2018). Hlavní organizátor i stavitel tratě Petr Kordík dodává: „Na bikových závodech se pohybuji již přes 15 let. Dříve pro mě byl hlavním motorem pohled do výsledkových listin a nějaká trať, krajina nebo zážitek jsem moc neřešil. Až poslední dobou si uvědomuji, že si z některých závodů nejsem schopen vybavit vůbec nic... Chtěl bych, aby si účastníci závodu na bikování v okolí Jičína vzpomněli.“

 

Na výběr je ze dvou tratí – 50 km s převýšením 1120 m, která „vymete“ každý technický trail, který se jí postaví do cesty a 25 km trasa s převýšením 350 km vedoucí méně náročným terénem sjízdným pro všechny vč. cyklistů na trekingových kolech. Na této trase je vypsána i kategorie elektrokol.

 

Samozřejmostí jsou i dětské závody a dokonce i běžecké závody. V sobotu 26. 5. 2018 najde v Jičíně zábavu celá rodina – více informací vč. časového harmonogramu a přihlášek na http://www.jicinska50.cz/.