České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Premiéra nového filmu Máry Holečka

Nenechte si ujít premiéru filmu "Pro vrchol na konec světa" ve středu 10. dubna 2019 v kině Dlabačov - start v 18:00 hodin! A o čem to celé vlastně bude? To prozradí sám Mára...

Jednoduše byl to kalup! Křižoval jsem vzduchem mezi kontinenty a horstvy této malebné planety, jak stěhovavý dravec bez hnízda. Přitom můj deník se rychle zaplňoval řádky, zachycující pestrost dnů. Právě a o tom, je má přednáška, která zaznamená nikoliv kalendářní rok, ale dvanáct měsíců úpisu s ďáblem. Jsou v nich obsaženy čtyři horolezecké expedice. Jak na Antarktidu, tak do Karakoramu, nebo centrálního i západního Himálaje. Je v nich obsaženo balancování na ostré hraně, mezi životem a krůčkem k věčnosti, ale i běžný rodinný život, mediální prostituce, či šedá všednost. To vše tam je… :-)


Zleva: Míra "Bloody Nose" Dub a Mára po úspěšném prvovýstupu na Antarktidě


Součástí mé přednášky, bude i premiéra filmového dokumentu z Antarktidy z dílny AlternativeNow. Příběh se začíná v Ohnivé zemi na nejjižnějším cípu Ameriky, kde malá jachta zmítající se v bouřlivých vodách Drakeova průlivu, mě a mé parťáky převezla, až k antarktickým břehům. Tam se nám povedl parádní prvovýstup v království ledu, stínů a pohádek, na do té doby bezejmenný kopec. 
Po ukončení proběhne pokec a autogramiáda knih Dotknout se nebe

 

Těším se na setkání Maara!

 

 

A máme tu ještě slibovanou soutěž o volný vstup na premiéru & přednášku Máry ve středu 10. dubna 2019 v kině Dlabačov!

Volnou vstupenku získá prvních 5 lidí, kteří správně odpoví na otázku:

"Jak pojmenovali Mára a Míra svůj prvovýstup, na do té doby bezejmenný kopec v Antarktidě?" 

Odpovědi posílejte (nejpozději do pondělní 21. hodiny večer) na mail daniel.polman@lideahory.cz.