České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

MFA Praha 2017: David Lama, Peter Habeler, filmové premiéry, odborný kongres...

Letošní festival alpinismu proběhne po roční pauze opět v prostorách Národního domu na Smíchově ve dnech 23.-26. 11. 2017. Návštěvníci se mohou těšit na některé programové novinky a zajímavosti, festivalu se opět zúčastní celá plejáda významných osobností a legend z celého světa, jako je např. Peter Habeler, David Lama, Jacob Schubert, ale i domácí špička - Adam Ondra, Marek Holeček, Radek Jaroš a další...

 


David Lama - jeden z předních a technicky nejnadanějších alpinistů současnosti

 

Festival je rozšířen o čtvrteční odborný kongres „Fórum alpinismu“. Jeho programovou náplní bude téma „Bezpečnost při pohybu v horách“. Účast na kongresu potvrdili: šéf záchranné služby Tyrolska Peter Veider, odborník na problematiku lavin a člen Lawinenwarndienst v Innsbrucku Patrick Nairz, prezident Österreichisches Alpinpolizei Hans Ebner z Vídně, šéf sportovní komise CAA a soudní znalec a certifikovaný odborník na alpské nehody Michael Larcher z Innsbrucku, člen vedení Himalayan Rescue Association (HRA) Thukten Sherpa z Kathmandu.

 

Filmové premiéry produkce Servus TV

Součástí programu budou i české filmové premiéry unikátních filmů „Peter Habeler – chci vidět svět z výšky“ o výstupu rakouské legendy Severní stěnou Eigeru v 74 letech a „Stále na živu/Still Alive“ - režisérskou prvotinu Reinholda Messnera pojednávající o neuvěřitelné záchranné akci, která proběhla začátkem září 1970 pod vrcholem Mount Kenya (5199 m). Premiéry prvně uvedeného filmu se zúčastní osobně jeho hlavní protagonista Peter Habeler.

 

Web festivalu: www.festivalalpinismu.cz