České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

Mezinárodní festival alpinismu Praha 2019 - osobnosti a odborné fórum

Letošní již 16. ročník Mezinárodního festivalu alpinismu Praha proběhne opět v prostorách Národního domu na Smíchově ve dnech 21. - 24. listopadu 2019. Programovou náplní budou stejně jako v minulých letech setkání a přednášky špičkových alpinistů a lezců z celého světa i z domova. První festivalový den, čtvrtek 21. 11. 2019, se uskuteční Fórum alpinismu. Součástí festivalu bude opět i doprovodný veletrh partnerů cestovního ruchu ze zahraničí, kteří jsou zaměřeny na všechny druhy volnočasových aktivit v horách a také domácích partnerů z oblasti outdooru. Festivalový program bude doplněn i několika výstavami a mimořádnými prezentacemi – Adam Ondra, Radek Jaroš a další.

 


Tamara Lunger (IT)

 

Účast na letošním festivalu alpinismu Praha potvrdilo několik špičkových alpinistek a lezkyň jako např.: Tamara Lunger (IT), Angela Eiter (A), Ines Papert (D), nebo Lucie Hrozová (CZ), v jednání je účast Lynn Hill (USA), Edurne Pasaban (ESP), Billi Bierling (D-NEP) a Kláry Kolouchové (CZ). Ze zahraničních lezců potvrdili v Praze účast Albert Leichtfried (A), Kilian Fishhuber (A) i domácí špička: Adam Ondra, Mára Holeček, Radek Jaroš, Honza Trávníček a další. Festivalu se zůčastní jako každoročně několik legendárních osobností alpinismu – Wolfgang Nairz (A),  Ang Tshering Sherpa (NEP) nebo Pasang Dawa Sherpa (NEP).

 


Adam Ondra

 

Mezinárodní kongres s názvem Bezpečnost v horách proběhne ve čtvrtek 21. listopadu 2019. Partnerem kongresu bude Horská služba ČR a několik zahraničních společností specializovaných na uvedenou problematiku: Kuratorium für alpine Sicherheit, Club Arc Alpin, Lawinenwarndienst Österreich a Národní park Vysoké Taury. Programovou náplní budou otázky bezpečného provádění všech druhů volnočasových aktivit a alpinistických disciplín v horách.

 

 

Zdroj: www.festivalalpinismu.cz