České
feráty
Redakce
Předplatné
Inzerce
Archiv
čísel
Kempy
a kurzy
Mezinár.
festival
alpinismu
ALPEN-
VEREIN.CZ

5 tyrolských ledovců - odstartujte lyžařskou sezónu ve 3000 metrech


Hintertux (1500 až 3250 metrů): Jediný skiareál v Rakousku otevřený 365 dní v roce

Přírodní sníh na sjezdovkách, nádherná panoramata, doopravdy dlouhá lyžařská sezóna a mnohem více hodin slunečního svitu než dole v údolí nebo opojná nadmořská výška - existuje mnoho důvodů, proč lyžovat na 5 tyrolských ledovcích. Utečte od starostí a užijte si neskutečné sjezdovky a výhledy na hory. V Tyrolsku, ve 3000 metrech máte jistotu  sněhu od října do června, na ledovci Hintertux dokonce 365 dní v roce. Nudit se tu nebudete, kromě lyžování na vás čeká spousta zábavy – od interaktivní instalace Jamese Bonda, přes nejvyšší kavárnu v Rakousku, až po ty nejlepší párty na sněhu.


Kaunertal (1273 až 3108 metrů): Rychlost a radost z přírody

Když v údolí visí podzimní šedá mlha, jsou první lyžařské dny na ledovcích obzvlášť pěkné. Díky časté inverzi svítí sluníčko v nadmořské výšce přes 3000 metrů až překvapivě často. A když se počasí náhodou pokazí, aspoň napadne čerstvý sníh. Na ledovci totiž skoro nikdy neprší. Jen 20 procent srážek padá jako déšť, zbytek nasněží. Výborné podmínky panují i na jaře. Lyžovat na ledovci můžete až do začátku června a na Hintertuxu dokonce celý rok.

 
Pitztal (1640 až 3440 metrů): Nejvyšší ledovec v Tyrolsku

5 tyrolských ledovců nabízí celkem více než 300 kilometrů sjezdovek, 75 lanovek a vleků a přes 100 kilometrů sjezdů mimo vyznačené sjezdovky. Na každém ledovci je velký snowpark pro vyznavače snowboardingu a freeskiingu. Kromě samotných sjezdovek se můžete těšit na atraktivní eventy, jako jsou závody světového poháru v lyžování, testy lyží, koncerty nebo gastrofestivaly.  

 


Sölden (1350 až 3340 metrů): Hotspot Alp

Pro ty, co jezdí často lyžovat, se vyplatí koupit skipas "White5". Platí na libovolných deset dní lyžování (od 1. října 2018 do 15. května 2019) na všech pěti ledovcích. Skipas "White5" stojí 410 Euro. Na webových stránkách www.gletscherhotels.at najdete akční nabídky na ubytování v penziónech, apartmánech i luxusních ledovcových hotelech. Ubytování i se skipasem si můžete objednat online.  


Stubai (1000 až 3210 metrů): Sněhové království 

Další informace: www.gletscher.tirol.at